
Niş parfüm nedir?
Seri parfüm üretim yerine üretimine alternatif olarak sunulan lüks, sınırlı sayıda, çok genel olarak pahalı içeriklere sahip parfümlere ‘niş’ parfüm diyoruz. … Rafine, incelikle işlenmiş, parfümde duymaya alışık olmadığımız notalar, kullanılan hammaddelerin kalitesi ve çeşitliliği niş parfümlerin temel özelliğidir.

Niche (niş) Parfüm Kendinize Özel
Niş parfümler hakkında bu bölümde Niş parfüm yapmak için bir kaç ipucu ve notalarını sizler ile paylaşacağız.
Kendi parfümünü Yapmaya Hazır mısın?
Sözü fazla uzatmadan ilginizi çekebilecek içeriğimize geçelim!
Az sayıda nota kullanmaya karar verdim çünkü oldukça pahalı ve değerli notaları kullanacağız ve bulunması biraz zor olan notalar olabilir zaten.
100 cc parfümüz için gerekli notalarımız:
Üst: Reyhan, ekşi elma, Hindistan cevizi, mandalina, portakal çiçeği
Orta: Gül yağı, Gardenya, İris, labdonun (kaya gülü), sakız, lila
Dip: Oud (öd) , Sandal, vetiver, paçuli, tütsü, akzambak, sedir
Döngü: Meşe Yosunu
4 katmanlı ve az ancak genel olarak biraz fazla natürel notalar kullanarak yapabileceğiniz ancak dikkatli olmanız gereken kısımlar vardır. Hata kabul etmez parfüm çok iyi olabileceği gibi ayarı kaçırmanız durumunda kötü olabilir.
Reyhan 1 ml , ekşi elma 1,5 ml, hindistan cevizi yağı 0,50 ml, mandalina 0.25 ml, portakal çiçeği, 0,34 ml
Gül yağı (kırmızı Bulgar gülü) 1 ml, gardenya 0,70 ml, iris, 0,20 ml, labdonun (kaya gülü ) 0,77 ml, sakız 1 ml, lila, 0,58 ml
Oud (Kamboçya) 7 damla, sandal 1 ml, vetiver, 12 damla, paçuli 19 damla, tütsü göz kararı ayarlayın, sedir, 21 damla, akzambak 0,25 ml

En özel notamız:
Meşe yosunu bir efsanedir. Belki her yerde bulamazsınız ancak bulursanız dikkatli kullanınız bu parfümün ruhu olarak en son sırada yer alıyor ve en son ekleyeceğiz.
Tüm notaları: her birini 3 şişe içinde ayrı ayrı tutun (üst, orta ve dip esans özlerini ayrı ayrı şişelerde harmanlayın ) üst notaları bir karanlık şişe içinde harmanlayın ve serin yerde 3 boyunca bekletin ve gün içinde 2 kere karıştırın. 3 günün sonunda orta nota ile değil dip nota şişesine aktarın ve toplamda onuda 4 gün boyunca bekletin günde en fazla 3 kere karıştırın. Toplamda 7 gün oldu ve serin yerde bekletin.
devam ediyoruz..
Yedinci günün sonunda orta nota olan esans özlerimizi direk harmanladığımız şişeye karıştırın toplam 12 gün boyunca serin yerde bekletin ve gün boyunca 1 kere karıştırın.
12+4+3=19 gün sürecek. 19. günde 100 cc şişe içine doldurunuz ve üstüne ruh notamızı ekleyeceğiz.
Natürel meşe yosunu yoğun olur kıvamlı yoğun olduğundan toplamda 3 damla damlatınız.
Etil alkol ekleyerek karıştırınız meşe yosunu içinde çözülsün ve tüm notaları etenol ayrıştırsın.
19 gün beklettiğimiz özleri harmanladık ve şişeledik 19. günle birlikte 3 gün bekletin toplamda 21 gün oluyor ve 3 gün içinde 7 defa her gün çalkalayın ve 21 kez çalkalanmış olacak.
Not: gliserin, distile su, ve buna benzer bileşimleri kullanmanızı tavsiye etmiyorum ancak bu size kalmış durumdur.

Esans7 web sitemizde yayınlanmış olan yazıları okuyabilir daha fazla detay edinebilirsiniz